1. شرکت: شرکت چندسطحی آریا که تحت شماره 12974 در اداره کل ثبت شرکت ها و مؤسسات غیرتجاری در قالب شرکت سهامی خاص ثبت شده است و در ادامه به اختصار «شرکت» نامیده می شود.
2. دفتر مرکزی: دفتر مرکزی این شرکت که در قزوین، بلوار نخبگان، ابتدای بوستان باراجین، پارک علم و فن آوری استان قزوین، شرکت آریاپژوهش یکتا، واقع گردیده است.
3. پروانه کسب: پروانه کسب بازاریابی شبکه ای صادره از هیأت عالی نظارت بر سازمان های صنفی کشور
4. فروش چندسطحی: یک روش فروش محصول است که شرکت از طریق تارنمای خود افرادی را به عنوان نماینده فروش به دور از مکان ثابت کسب برای فروش مستقیم محصولات خود به مصرف کننده سازماندهی می کند، به نحوی که هر نماینده فروش می تواند با معرفی نماینده فروش دیگر به عنوان زیرمجموعه خود و با ایجاد گروه فروش چندسطحی موجب گسترش و افزایش فروش گردد.
5. نماینده فروش: شخصی است که خارج از شرکت در قالب قرارداد فی مابین از طریق فروش مستقیم محصولات به مصرف کننده و یا با حمایت و آموزش نمایندگان فروش زیرمجموعه بابت گسترش و افزایش فروش شرکت، مبالغ مشخصی را در قالب طرح سوددهی دریافت کند.
6. قرارداد: فرمی از پیش طراحی شده بر اساس دستورالعمل تأسیس و نحوه فعالیت و نظارت بر شرکت های بازاریابی شبکه ای کشور است. لازم به ذکر است این قرارداد هیچگونه تعهد استخدامی برای شرکت ایجاد نمی کند و از شمول قانون کار و بیمه خارج است.
7. شناسه کاربری: شماره کارت ملی نماینده فروش است.
8. کد واحد بازاریابی: یک کد منحصر به فرد برای فعالیت هر نماینده است که پس از ثبت نام او در شرکت، به وی اختصاص داده می ‌شود. این کد واحد بازاریابی در وب سرویس ثبت اطلاعات نمایندگان فروش مرکز امور اصناف و بازرگانان ثبت می ‌شود و از عضویت و فعالیت همزمان نماینده فروش در شرکت های دیگر بازاریابی شبکه ای جلوگیری می کند.
9. مصرف کننده: هر شخصی که در ازای پرداخت وجه با هدف غیرتجاری و صرفاً برای مصرف خود مبادرت به خرید محصول نماید.
10. محصولات: هر کالایی که در فروشگاه مجازی تارنمای شرکت در معرض سفارش گذاری قرار می گیرد.
11. طرح سوددهی: برنامه شرکت برای محاسبه و پرداخت درصدی از فروش محصولات در قبال فروش شخصی و جذب، آموزش، مدیریت و راهبری گروه فروش به عنوان سود و حق کمیسیون و یا پاداش نماینده فروش است.
12. پورسانت: حق العملی است که از فروش مؤثر شخصی به انضمام فروش مؤثر زیرمجموعه های نماینده فروش از کالاهای شرکت، بر اساس پلن درآمدزایی به وی تعلق می گیرد. پورسانت محاسبه شده در مواعد مشخص به حساب بانکی اعلام شده از سوی نمایندگان فروش واریز می گردد.
13. جایگاه: منظور موقعیت نماینده فروش در نمودار نسب شناسی شرکت است که پس از پذیرش فرم ثبت نام نماینده فروش از سوی شرکت به وی اختصاص داده می شود.
14. مجموعه بالاسری: منظور نمایندگانی هستند که از لحاظ جایگاهی در سطوح بالایی مرتبط با نماینده فروش هستند و نماینده فروش به طریقی به آنها متصل شده است.
15. زیرمجموعه: منظور نمایندگانی هستند که از لحاظ جایگاهی در سطوح زیرین نماینده فروش قرار می گیرند و به صورت مستقیم یا غیرمستقیم به نماینده فروش متصل شده اند.
16. نسب شناسی: نحوه ارتباط و اتصال جایگاه های نمایندگان در پایگاه اطلاعاتی تارنمای شرکت است.
17. کالاهای تولیدی شرکت: آن دسته از کالاها که دارای برندهای متعلق به آریا است و تولید شده در هولدینگ دانش بنیان کیمیا پژوهش ماهان می باشد.
18. فروش شخصی: مجموع قیمت فاکتورهای سفارش گذاری و تسویه شده از دفتر کار مجازی نماینده فروش.
19. فروش سازمانی: مجموع قیمت فاکتورهای سفارش گذاری و تسویه شده از دفتر کار مجازی اعضاء تحت حمایت و آموزش نماینده فروش.
20. تسویه: پرداخت الکترونیکی موفق جمع مبلغ قابل پرداخت یک فاکتور از سوی نماینده فروش یا مشتری او به منزله تسویه است.
21. دفتر کار مجازی: فضایی است مختص به هر نماینده فروش در تارنمای آریا که بر اساس آن امکان مشاهده زیرمجموعه ها، فاکتورها و سوابق پورسانت های دریافتی نماینده فروش به همراه اسناد مالی مربوط به آن، فراهم می شود. ضمناً، کلیه تقاضاهای نمایندگان فروش از طریق ثبت در دفتر کار مجازی قابل پیگیری خواهد بود.
22. قیمت خرده فروشی: قیمت اعلام شده کالا در تارنمای شرکت که به منزله قیمت مصرف کننده با احتساب مالیات بر ارزش افزوده است.
23. فروش: قیمت خرده فروشی محصول پس از کسر تخفیف 10 - 30 درصدی محصولات (سود خرده فروشی).
24. دستورالعمل: منظور مقرراتی است که هیئت مدیره شرکت بنا بر الزامات یا ضروریات به وجود آمده با اکثریت نصف به علاوه یک نفر، تصویب و از تاریخ ابلاغ به نمایندگان فروش از طرق پیش بینی شده، لازم الاجرا می شود.
25. ابزار آموزشی: کلیه ابزار و امکانات فیزیکی تهیه شده از سوی شرکت که به صورت رایگان یا قابل فروش (بدون احتساب در طرح سوددهی) در اختیار نمایندگان فروش قرار داده می شوند.
26. خدمات آموزشی: شامل هر نوع آموزش فردی یا گروهی که در قالب های مختلف از سوی شرکت، حامیان، مربیان و راهبران به صورت رایگان در اختیار نمایندگان فروش قرار می گیرد.
27. سود خرده فروشی: تخفیف 10 - 30 درصدی روی قیمت خرده فروشی محصول که در هنگام ثبت فاکتور، در مبلغ قابل پرداخت لحاظ می گردد.
28. پورسانت فروش سازمانی: حق العملی است که طبق جزئیات طرح سوددهی از حجم فروش سازمانی نماینده فروش به وی تعلق می گیرد و در بازه 7 روز ابتدایی ماه بعد واریز می گردد.
29. رتبه: برای اینکه یک نماینده فروش بتواند از پورسانت فروش نسلی بهره مند شود لازم است از نظر حجم فروش شخصی مؤثر و حجم فروش سازمانی، مطابق با شرایط اعلام شده در طرح سوددهی، الزاماتی را برآورده کند که به آن شرایط تعیین شده رتبه یا رده گفته می شود.
30. تارنما: پایگاه عملیاتی بر خط شرکت به آدرس www.aryamlm.com است که کلیه مبادلات میان نمایندگان فروش و شرکت از طریق آن صورت می پذیرد. این تارنما پایگاه اطلاع رسانی رسمی شرکت نیز می باشد.
بخش دوم: عضویت ماده 1. حداقل سن لازم برای عضویت در آریا، 18 سال تمام شمسی است.
ماده 2. نماینده فروش، فقط به صورت اینترنتی و از طریق تارنمای رسمی شرکت می تواند اقدام به ثبت نام و عضویت نماید.
ماده 3. از کلیه متقاضیان هنگام ثبت نام اطلاعات کامل هویتی اخذ خواهد شد.
تبصره 1- در صورت ثبت اطلاعات هویتی جعلی و نادرست از سوی نماینده فروش، جایگاه مربوطه مسدود خواهد شد.
تبصره 2- اتباع خارجی فاقد کد ملی باید قبل از ثبت نام به سایت www.tax.gov.ir مراجعه کرده و وارد قسمت «صورت معاملات فصلی» شوند و پس از اخذ کد اتباع خارجی از بخش «استعلام و اخذ کد فراگیر اتباع خارجی»، برای ثبت نام اقدام نمایند.
ماده 4. ثبت کد ملی معرف در فرم ثبت نام الزامی است و چنانچه فرد فاقد معرف باشد نمی تواند ثبت نام نماید.
ماده 5. عضویت نماینده فروش با دریافت قرارداد او توسط شرکت رسمیت می یابد. آریا بر حسب اختیاراتش می تواند درخواست افراد را پذیرفته یا رد نماید. در صورت رد درخواست عضویت از سوی شرکت، نامه ای به همراه دلایل ردّ درخواست به آدرس پست الکترونیکی متقاضی ارسال می شود.
تبصره 1– فعالیت در شرکت‌ و اخذ پورسانت منوط به انعقاد قرارداد کتبی با شرکت است و نماینده فروش بعد از ثبت نام اولیه و دریافت کد واحد باید از طرق اعلام شده از سوی شرکت، نسبت به تأیید قرارداد خود اقدام نماید.
ماده 6. در صورتی که نماینده فروش اقدام به لغو عضویت خود و انصراف از فعالیت در شرکت نماید، برای عضویت مجدد، با رعایت مفاد ماده 55 و تبصره های ذیل آن، باید نسخه اصلی درخواست عضویت مجدد خود را به همراه کد ملی معرف جدید از طریق دفترکاری به شرکت ارائه نماید.
ماده 7. عضویت در آریا رایگان است و مستلزم پرداخت وجه یا خرید محصول نیست.
ماده 8. هزینه های احتمالی نمایندگان در راستای بازاریابی و جذب مشتریان بر عهده ایشان است و آریا تعهدی نسبت به پرداخت اینگونه هزینه ها ندارد.
ماده 9. با پذیرش فرم ثبت نام متقاضی از سوی آریا، یک دفتر کار مجازی در تارنمای شرکت به وی اختصاص داده می شود که نماینده فروش می تواند با مراجعه به آدرس اینترنتی www.aryamlm.com و وارد نمودن شناسه کاربری و گذر واژه اختصاصی خود به آن وارد شود.
تبصره 1- مسئولیت حفظ نام کاربری و کلمه عبور دفتر کاری نماینده فروش بر عهده خود نماینده است و چنانچه در این زمینه اهمال نماید و منجر به افشاء آن گردد، مسئولیت هر گونه انصراف و خروج از جایگاه بر عهده نماینده فروش خواهد بود.
ماده 10. آریا هیچگونه تعهدی از قبیل پرداخت حقوق ثابت، بیمه و ... به نمایندگان فروش از هر رتبه ای که باشند، ندارد.
بخش سوم: تبلیغات
ماده 11. تبلیغات در خصوص معرفی برند تجاری آریا و کالاهای تحت توزیع در انحصار شرکت بوده و آریا با سیاست های خود در این زمینه فعالیت می نماید.
تبصره 1- نمایندگان فروش جهت تبلیغات، ملزم به رعایت مفاد دستورالعمل اعلامی از سوی شرکت تحت عنوان « آیین نامه نحوه تبلیغات، بازاریابی و فروش محصولات شرکت» هستند.
تبصره 2- برای هر نوع تبلیغات غیرکلامی اعم از ابزارهای تبلیغاتی نظیر اینترنت، پیام کوتاه و امثالهم اخذ اجازه نامه کتبی از آریا الزامی است و پس از اعطای چنین اجازه ای، لوگوها و علایم تجاری باید دقیقاً به شکلی که در دستورالعمل های شرکت ذکر شده مورد استفاده قرار گیرد.
ماده 12. استفاده از شیوه های تبلیغاتی اغواگرایانه و یا ارائه اطلاعات به صورت تحریف شده و غیرواقعی ممنوع است.
ماده 13. کلیه لوازم و تجهیزات تبلیغاتی که با هدف معرفی کار و محصول استفاده می‌شود، فقط توسط شرکت تولید می گردد. لذا، نمایندگان می‌ توانند در صورت تمایل این ابزار را از شرکت تهیه نمایند.
ماده14. نسخه آماده چاپ کارت ویزیت نمایندگان فروش در دفتر کاری آنها بارگذاری شده است.
ماده15. نمایندگان فروش مجاز به درج نشانی، شماره تلفن های تماس و رایانامه دفاتر آریا یا شرکت های وابسته به آن بر روی کارت ویزیت خود نیستند.
ماده16. نمایندگان فروش به هیچ عنوان حق ساخت و استفاده از هر گونه مُهری که نام و لوگوی شرکت یا شماره تلفن یا آدرس یکی از دفاتر شرکت در آن باشد را ندارند.
ماده17. استفاده از هرزنامه ها (ارسال ایمیل به کسانی که مایل به دریافتش نیستند) و سیستم های خودکار شماره گیری تلفن ممنوع است. تخلف از این ماده، تخلف از قوانین و مقررات به شمار آمده و منجر به حکم تعلیق یا لغو فوری عضویت شخص متخلف می شود.
ماده 18. هر گونه تبلیغ برای جذب نماینده فروش از هر طریقی از جمله سایت های تبلیغاتی، شبکه های اجتماعی و ... ممنوع می باشد.
ماده 19. نمایندگان فروش تا رتبه مشکی/Black در معرفی خود تنها مجاز به استفاده از یکی از عناوین زیر بوده و استفاده از هر عنوان دیگری غیرمجاز است:
الف) بازاریاب
ب) نماینده مستقل فروش
ج) مشاور فروش
د) بازارساز
ماده 20. نمایندگان فر,ش با رتبه برنز/Bronze و بالاتر در معرفی خود مجاز به استفاده از یکی از عناوین زیر بوده و استفاده از هر عنوان دیگری غیرمجاز است:
الف) کارآفرین
ب) مدیر فروش
ج) شبکه ساز
د) راهبر
ماده 21. نمایندگان فروش با هر رتبه سازمانی، بدون دریافت موافقت قبلی و مجوز کتبی شرکت، مجاز به انجام مصاحبه با رادیو، تلویزیون، روزنامه ها و مجلات یا برگزاری همایش عمومی جهت تبلیغ شرکت، محصولات و خدمات آن نیستند. تمامی درخواست های مرتبط با رسانه ها باید جهت هماهنگی به شرکت ارائه گردد.
ماده 22. در کلیه نمایشگاه ها، بازارچه ها، پایگاه های موقت و سایر اشکال فروش نمایشگاهی که قابلیت برپایی غرفه فروش در آنها وجود دارد، تنها یک گروه حق ایجاد پایگاه در محل واحد را دارد.
ماده 23. در مواردی که شکایتی مبنی بر تداخل بازار فروش یا تبلیغات به شرکت واصل گردد، شرکت موظف است نماینده ای بی طرف برای ملاحظه مستندات و احیاناً بررسی میدانی تعیین نماید.
ماده 24. در موارد اختلاف، شرکت موظف است بر اساس اولویت های زیر اقدام به جمع آوری مستندات و صدور رأی نهایی نماید:
1. تقدم زمانی دریافت معرفی نامه از شرکت
2. تقدم زمانی عقد قرارداد جهت برپایی غرفه
3. تقدم زمانی برپایی غرفه
4. سایر شواهد و ادله معتبر
تبصره 1- تقدم اخذ معرفی نامه از شرکت در صورتی ملاک عمل قرار می گیرید که حداکثر تا 48 ساعت قرارداد منعقده با برگزارکننده جهت برپایی غرفه به دفتر شرکت اعلام گردد.
ماده 25. تشخیص مصادیق تداخل بازار بر عهده مدیر ناظر شرکت است. نظر مدیر ناظر شرکت قطعی و غیرقابل تجدید نظرخواهی است.
ماده 26. چنانچه فرد یا افرادی از رأی صادره تمکین نکنند، شرکت موظف است در مرحله اول از طریق اخطار کتبی و در مرحله دوم از طریق تعلیق موقت جایگاه کاری، از ادامه فعالیت نمایندگان فروش خاطی جلوگیری به عمل بیاورد.
ماده 27. فروش محصولات شرکت در فضای مجازی توسط نمایندگان مجاز نمیباشد و در صورت برخورد با چنین مواردی طبق قوانین مربوطه نسبت به اخطار و بلاک جایگاه فرد خاطی اقدام خواهد شد.
بخش چهارم: بازاریابی، شبکه سازی و فروش
ماده 28. نمایندگان فروش در قبال محتوایی که به هر نحو در فضای مجازی به اشتراک می گذارند، مسئول هستند.
ماده 29. نمایندگان فروش متعهد هستند پیش از انتشار اطلاعاتی که مجاز به انتشار آن هستند، از صحت و سقم آن اطمینان حاصل نمایند.
ماده 30. نمایندگان فروش فعال در فضای مجازی ملزم به انتشار اطلاعات هویتی خود شامل نام و نام خانوادگی و کد بازاریابی درصفحات مخصوص بازاریابی خود میباشند. در این صفحات صرفا امکان ایجاد محتوای آموزشی و انگیزشی وجود داشته و امکان فروش کالا وجود نخواهد داشت.
تبصره ۱) به نمایندگان فروش علاقه مند به فضای مجازی توصیه می گردد حساب کاربری مستقل از حساب کاربری شخصی، برای امور مرتبط با کسب و کار شبکه ای ایجاد نمایند.
ماده 31. هیچ نماینده ای حق ندارد خود را نماینده انحصاری شرکت و یا محصولات شرکت معرفی کند. نمایندگان فروش تنها مجاز به بکارگیری عناوینی هستند که در ماده 19 و 20 قوانین و مقررات شرکت درج گردیده است. (مجازات براساس ماده 127 قوانین و مقررات: 3 ستاره )
ماده 32. به کارگیری تصاویر خلاف شئون اخلاقی و قوانین و مقررات موضوعه جمهوری اسلامی ایران، در تبلیغات اکیداً ممنوع است. (مجازات براساس ماده 127 قوانین و مقررات: 2 ستاره)
ماده 33. استفاده از تصاویر و متون در تبلیغات، بدون کسب اجازه رسمی از صاحبان آنها ممنوع است. (مجازات براساس ماده 127 قوانین و مقررات: 2 ستاره)
ماده 34. استفاده از تصاویر چهره افراد مشهور جهت انجام تبلیغات ممنوع است. (مجازات براساس ماده 127 قوانین و مقررات: 2 ستاره)
ماده 35. به نمایندگان فروش توصیه می گردد از انتشار تصاویر شخصی و خصوصی در تارنماها و یا صفحاتی که امکان دسترسی عموم به آن آزاد است پرهیز نمایند. شرکت در خصوص انتشار محتوا در تارنماها و صفحات شبکه های اجتماعی که بازدید از آن نیازمند وارد کردن رمز عبور یا عضویت محاطب در آن می باشد دخالتی نداشته مگر به موجب گزارش وقوع تخلف.
تبصره 1- انتشار تصاویر و ویدئوهای مربوط به همایش ها و یا جلسات رسمی شرکت در تارنماها و شبکه های اجتماعی مجاز است.
تبصره ۲- تصاویر و ویدئوهای تهیه شده توسط شرکت با هدف تبلیغات محصول و یا آموزش که از طریق تارنمای رسمی شرکت و یا شبکه های اجتماعی در دسترس نمایندگان فروش قرار می گیرد می بایست بدون تغییر و با قالب تعیین شده از سوی شرکت منتشر گردد.
تبصره ۳- نمایندگان فروش مجاز به انتشار تصاویر و ویدئوها و فایل های صوتی مربوط به جلسات شخصی و یا آموزشی در تارنماها و صفحات شبکه های اجتماعی که دسترسی به آن برای عموم مخاطبین آزاد است نمی باشند.
ماده 36. نمایندگان فروش مجاز به انتشار مطالب و پست هایی با محتوای مذکور نیستند:
الف) انتشار هر گونه محتوا که مصداق اغواگری باشد. شناسایی مصادیق اغواگرایانه با توجه به دستورالعمل های ابلاغی از سوی کمیته نظارت بر بازاریابی شبکه ای خواهد بود.
ب) درج هر گونه آگهی، با محتوای عضوگیری و افزودن زیرمجموعه، به شکل صریح و مستقیم توسط نمایندگان فروش
ج) انتشار محتوای تبعیض آمیز و یا توهین آمیز با محوریت قومی، نژادی، مذهبی، جنسیتی و .....
د) انتشار محتوا با هدف تخریب نمایندگان فروش دیگر یا سایر افراد و یا گروه ها
(مجازات براساس ماده 127 قوانین و مقررات: 2 ستاره)
ماده 37. هرگونه تبلیغ و فروش محصولات شرکت به نفع خیریه ها، سازمان های فرهنگی یا اجتماعی، سازمان های مردم نهاد و ... بدون هماهنگی و دریافت مجوز کتبی از شرکت ممنوع است. (مجازات براساس ماده 127 قوانین و مقررات: 3 ستاره)
ماده 38. استفاده از نام تجاری آریا در فعالیت های سیاسی، اجتماعی و .... که با کسب و کار شبکه ای غیرمرتبط باشد، اکیداً ممنوع است. (مجازات براساس ماده 127 قوانین و مقررات: 4 ستاره)
ماده 39. هرگونه محتوای مبالغه آمیز در خصوص خواص محصولات که بیانگر وجود تأثیر آنی و تضمینی استفاده از محصولات باشد، در تبلیغ و معرفی محصولات ممنوع است. (مجازات براساس ماده 127 قوانین و مقررات: 4 ستاره) ماده 40. طرح هر گونه ادعایی که مصداق تجویز محصولات شرکت و یا جایگزینی مصرف آن به جای دارو باشد، ممنوع است. نمایندگان فروش می بایست استفاده از محصولات را توصیه ای و مستند به منابع علمی به مصرف کنندگان پیشنهاد نمایند. شرکت جهت تسهیل و یکسان سازی توصیه های مصرف براساس خواص و اثربخشی استفاده محصولات اقدام به انتشار محتوای مستند، در تارنمای رسمی شرکت به نشانی www.aryamlm.com  نموده است. (مجازات براساس ماده 127 قوانین و مقررات: 4 ستاره)
ماده 41. به کارگیری نام تجاری و یا محصولات شرکت در آگهی ها، به همراه محصولات سایر شرکت ها، ممنوع است. (مجازات براساس ماده 127 قوانین و مقررات: 4 ستاره)
ماده 42. هر نوع عملیات بازاریابی، مشاوره، دخالت و ... در تارنماها و صفحات شبکه های اجتماعی متعلق به اشخاص حقیقی یا حقوقی ثالث ممنوع می باشد. (مجازات براساس ماده 127 قوانین و مقررات: 4 ستاره)
ماده 43. نمایندگان فروش تنها مجاز به استفاده از لوگوهای استاندارد طراحی شده که از طریق دفتر کاری در اختیار ایشان قرار می گیرد بوده و هر گونه دخل و تصرف در لوگوهای پیشنهادی ممنوع می باشد. (مجازات براساس ماده 127 قوانین و مقررات: 4 ستاره)
ماده 44. به کارگیری نام تجاری آریا به هر شکل در دامنه و نشانی تارنماهای مستقل و صفحات مجازی مستقل ممنوع بوده و تنها تارنماهایی که از وب سرویس های متعلق به شرکت استفاده می نمایند مجاز به استفاده از نام تجاری شرکت می باشند. (مجازات براساس ماده 127 قوانین و مقررات: 4 ستاره)
تبصره ۱- به کارگیری نام تجاری شرکت باید به نحوی باشد که تمایز آن با تارنما و صفحاتی که متعلق به شرکت می باشد، توسط مخاطب به سهولت، امکان پذیر باشد.
تبصره ۲- تا زمان راه اندازی وب سرویس های مورد نظر و آماده شدن آیین نامه های مربوطه، رویه سابق در خصوص تارنماها و صفحات مجازی فعال، اعمال خواهد شد.
ماده 45. الصاق هر نوع برچسب و کاغذ متفرقه بر روی محصولات و سایر ملزومات ارائه شده از سوی شرکت ممنوع است. (مجازات براساس ماده 127 قوانین و مقررات: 4 ستاره)
ماده 46. بازاریابان حق انتشار آگهی های سایر بازاریابان و بهره گیری از آنها را، بدون اخذ مجوز از صاحب آگهی ندارند. (مجازات براساس ماده 127 قوانین و مقررات: 2 ستاره)
ماده 47. برگزاری قرعه کشی، اهدای هر گونه پاداش خرید و جایزه و یا صدور هر گونه کارت و یا بن خرید از سوی کلیه بازاریابان ممنوع است. (مجازات براساس ماده 127 قوانین و مقررات: 3 ستاره)
ماده 48. استفاده بازاریابان از محتویاتی که بیانگر ارتباط با مدیران و سهامداران شرکت باشد، در آگهی های منتشر شده، ممنوع است. (مجازات براساس ماده 127 قوانین و مقررات: 1 ستاره)
ماده 49. دایر کردن مکان ثابت تجاری و یا عرضه محصولات در فروشگاه های دائمی بلامانع است.
ماده 50. عرضه محصولات در مکان های غیرمسقف و معابر عمومی ممنوع است. (مجازات براساس ماده 127 قوانین و مقررات: 3 ستاره)
ماده 51. ایجاد درگاه پرداخت اینترنتی بدون نماد اعتماد الکترونیک، به هر نحو، جهت فروش محصولات از طریق سایت های متعلق به بازاریابان و یا اشخاص ثالث ممنوع است. (مجازات براساس ماده 127 قوانین و مقررات: 4 ستاره)
تبصره 1- پس از اجرایی شدن وب سرویس های مربوطه، انجام هر گونه تراکنش مالی خارج از درگاه شرکت ممنوع است.
ماده 52. اعلام تخفیف های دائمی و یا تخفیف موردی بالاتر از ۱۰٪ در آگهی های منتشر شده ممنوع است. (مجازات براساس ماده 127 قوانین و مقررات: 3 ستاره)
ماده 53. نمایندگان فروش مجاز به پاسخگویی مستقیم به اشخاصی که اقدام به انتشار نظرات منفی خود در مورد محصولات و یا تجارت شرکت در فضای مجازی و شبکه های اجتماعی می نمایند، نیستند. این ممنوعیت شامل نظرات منفی منتشر شده در صفحات متعلق به نمایندگان فروش نیز می گردد.
تبصره ۱- شرکت توصیه می نماید کلیه نمایندگان فروش جهت محافظت از اعتبار و حیثیت نشان تجاری آریا در مواجهه با نظرات منفی، با استفاده از عبارت ذیل اشخاص ناراضی را جهت دریافت پاسخ به واحد خدمات و پشتیبانی شرکت راهنمایی نمایند:
«با توجه به مطالب مطرح شده از سوی جنابعالی خواهشمند است جهت اخذ پاسخ مناسب نسبت به ثبت موارد در قسمت ثبت نارضایتی پیش بینی شده در تارنمای رسمی شرکت به نشانی www.aryamlm.com اقدام فرمایید. شرکت رسیدگی به نارضایتی اشخاص را تعهد خود می داند.»
بخش پنجم: پورسانت
ماده 54. پورسانت نمایندگان فروش برابر طرح سوددهی شرکت و پس از محاسبات پایان ماه، حداکثر تا پایان هفت روز اول کاری ماه بعد، به حساب آنها واریز خواهد شد.
ماده 55. کلیه پورسانت های نمایندگان فروش تنها به حساب بانکی که به نام شخص آنها نزد بانکی معرفی شده باز گردیده و در فرم ثبت نام درج شده است، قابل واریز می باشد و پرداخت نقدی خارج از شبکه بانکی امکان پذیر نخواهد بود.
تبصره 1- پورسانت نمایندگان فروش، فقط به حساب بانکی که به نام شخص نماینده است واریز خواهد شد و واریز پورسانت به حساب غیر، تنها با ارائه سند رسمی از سوی نماینده فروش و تأیید شرکت امکان پذیر می باشد.
ماده 56. آریا هیچ پورسانتی بابت عضوگیری به نمایندگان فروش نمی پردازد و پورسانت و پاداش فقط بابت فروش محصولات این شرکت پرداخت می شود.
ماده 57. مبنای محاسبه پورسانت ها فروش مؤثر است.
تبصره 1 - جهت دریافت پورسانت از طرح پرداخت سازمانی آریا، ثبت حداقل 1.000.000 ريال فروش شخصی مؤثر الزامی است.
ماده 58. آریا حق دارد بدهی های احتمالی نماینده فروش به شرکت را از پورسانت وی کسر نماید.
ماده 59. آریا در اعمال کسورات قانونی از جمله مالیات، عوارض، حق بیمه و ... تابع قوانین دولت جمهوری اسلامی ایران بوده و در صورت لزوم فوراً نسبت به اعمال آن در طرح سوددهی خود اقدام خواهد نمود.
ماده 60. برابر مفاد ماده 93 قانون مالیات‌های مستقیم «به کلیه افرادی که صاحب درآمد هستند، مالیات تعلق می گیرد». لذا، کلیه نمایندگان فروش ملزم به ارائه اظهارنامه مالیاتی، وفق قوانین و مقررات مالیاتی مندرج در قانون مالیات های مستقیم، هستند. بدیهی است شرکت هیچ گونه مسئولیتی در قبال عدم ارائه اظهارنامه مالیاتی توسط نمایندگان فروش به عهده نخواهد داشت.
ماده 61. چنانچه پورسانت نماینده در موعد اعلام شده فوق پرداخت نگردد، وی می تواند با ارسال پرینت بانکی از طریق دفتر کاری خود به واحد خدمات و پشتیبانی شرکت موضوع را پیگیری نماید. در صورت صحت موضوع با رعایت سایر مقررات، پورسانت نماینده فروش واریز خواهد شد.
ماده 62. چنانچه نماینده فروشی در مورد مبلغ پورسانت دریافتی خود شبهه یا تردیدی داشت می تواند درخواست خود را به صورت مکتوب و همراه با امضاء و اثر انگشت خود و ذکر توضیحات کامل موضوع به آدرسaryamlm.com help@ ایمیل نماید و چنانچه موضوع مطروحه صحت داشت، مابه التفاوت مبلغ پورسانت به حساب وی واریز می گردد.
بخش ششم: محصولات
ماده 63. کلیه کالاهای قابل عرضه از سوی آریا  دارای شماره ثبت علامت تجاری، مجوز وزارت بهداشت و درمان، تاریخ تولید و تاریخ انقضاء هستند.
ماده 64. مشخصات فنی کالاها که شامل تصویر، وزن، نوع و قیمت آنها است، در بخش فروشگاه تارنمای رسمی شرکت ارائه شده است.
ماده 65. شرکت متعهد می شود که به طور منظم نمایندگان فروش را در جریان اطلاعات ضروری و تغییرات کمی و کیفی محصولات شرکت قرار دهد.
ماده 66. آریا حق هر گونه تغییر در نوع، برند تجاری، قیمت و ... کالاها را برای خود محفوظ می دارد و نمایندگان فروش حق اعتراض نسبت به این موضوع را ندارند.
بخش هفتم: سفارش و تسویه
ماده 67. محصولات شرکت منحصراً از طریق بازاریابی شبکه ای و نمایندگان فروش، قابل عرضه و فروش می باشد و کلیه سفارش ها می بایست در تارنمای شرکت به نشانی www.aryamlm.com ثبت گردد.
ماده 68. قبل از تسویه کامل مبلغ سفارش از طریق درگاه پرداخت الکترونیکی، تحویل محصولات امکان پذیر نیست.
ماده 69. نماینده فروش تا 24 ساعت بعد از تأیید فاکتور ثبت شده (منتهی به همان ماه) فرصت دارد درخواست انتقال فاکتور خود را از طریق دفتر کاری به واحد خدمات و پشتیبانی ارائه دهد.
ماده 70. کلیه نمایندگان فروش متعهد هستند سفارش های مربوط به مصرف کنندگان را ظرف مهلت 24 ساعت پس از دریافت وجه در تارنمای شرکت ثبت نمایند.
بخش هشتم: حمل و ارسال محصولات
ماده 71. شرکت متناسب با مقصد تعیینی متعهد است ظرف مدت 3 الی 10 روز کاری اقدام به تحویل کالا به نماینده فروش یا مصرف کننده ای که نام وی در هنگام ثبت سفارش کالا ثبت شده است، نماید.
ماده 72. نماینده فروش فعال در شهرهای دارای شعبه می تواند کالای خود را در شعبه شرکت و یا درب منزل دریافت کند و از این رو در زمان تسویه فاکتور، باید یکی از دو گزینه «تحویل درب منزل» یا «تحویل در شرکت» را انتخاب کند.
ماده 73. هر چند امضاء رسید تحویل کالا توسط نماینده فروش و یا هر شخصی که ایشان معرفی نموده به منزله تأیید صحت و سلامت کالاهای دریافتی توسط اوست، با این وجود در صورت وجود خرابی یا کسری احتمالی کالاها، نماینده فروش می تواند موضوع را از طریق واحد خدمات و پشتیبانی پیگیری نماید.
ماده 74. چنانچه کالا قبل از تحویل به نماینده فروش به هر دلیلی معیوب شده باشد، شرکت خود را موظف به تعویض آن می داند.
بخش نهم: مرجوعی محصولات
ماده 75. نماینده فروش مجاز به رد درخواست مرجوعی کالا از سوی مصرف کننده نهایی نمی باشد و تصمیم گیری در این رابطه فقط بر عهده مصرف کننده است و شرکت در صورتی که کالا به شکل سالم و مصرف نشده باشد، به نحوی که امکان فروش مجدد آن وجود داشته باشد، خود را ملزم به پذیرش حق انصراف کالا و خدمات وفق مفاد آیین نامه اجرایی مواد 38 و 42 قانون تجارت الکترونیکی می داند.*
(* متن آیین نامه :
براساس ماده 38، شروع اعمال حق انصراف به ترتيب زير خواهد بود:
الف) در صورت فروش كالا، از تاريخ تسليم كالا به مصرف كننده و در صورت فروش خدمات، از روز انعقاد.
ب) در هر حال، آغاز اعمال حق انصراف مصرف كننده پس از ارائه اطلاعاتي خواهد بود كه تأمين كننده طبق مواد (33) و (34) اين قانون موظف به ارائه آن است.
ج) به محض استفاده مصرف كننده از حق انصراف، تأمين كننده مكلف است بدون مطالبه هيچ گونه وجهی عين مبلغ دريافتی را در اسرع وقت به مصرف كننده مسترد نمايد.
د) حق انصراف مصرف كننده در مواردی كه شرايط خاصي بر نوع كالا و خدمات حاكم است اجرا نخواهد شد. موارد آن به موجب آيين نامه ای است كه در ماده (79) اين قانون خواهد آمد.
بر اساس ماده 42، حمايت های اين فصل در موارد زير اجرا نخواهد شد:
الف) خدمات مالی كه فهرست آن به موجب آيين نامه ای است كه در ماده (79) اين قانون خواهد آمد.
ب) معاملات راجع به فروش اموال غيرمنقول و يا حقوق مالكيت ناشی از اموال غيرمنقول به جز اجاره.
ج) خريد از ماشين های فروش مستقيم كالا و خدمات.
د) معاملاتی که با استفاده از تلفن عمومی (همگانی) انجام می شود.
ه) معاملات راجع به حراجی ها.)
تبصره 1- مرجوعی کالاهایی که تاریخ مصرف مندرج روی بسته آنها منقضی شده است از سوی شرکت مورد پذیرش نخواهد بود.
تبصره 2– تنها کالاهای مندرج در فاکتورهای ثبت شده در بازه یک سال منتهی به ثبت تقاضای مرجوعی، مورد پذیرش شرکت خواهد بود.
تبصره 3– هزینه های مربوط به بسته بندی و ارسال کالاهای مرجوعی از نماینده فروش کسر می گردد.
ماده 76. نماینده فروش می تواند درخواست مرجوعی کالاهای خریداری شده را با لحاظ شرایط ذیل به شرکت اعلام کند:
الف) نماینده درخواست مرجوعی کالا را از طریق دفتر کار خود به صورت بر خط ثبت نماید.
ب) کالای مرجوع شده را با لحاظ شرایط اعلامی از سوی شرکت در خصوص پذیرش کالا به انبار یا یکی از دفاتر شرکت تحویل دهد.
تبصره 1- ارجاع کالا به انبار یا یکی از دفاتر آریا به عهده مرجوع کننده خواهد بود. این امر از طریق مراجعه حضوری مرجوع کننده به انبار یا یکی از دفاتر شرکت و یا از طریق پست یا پیک امکان پذیر است و کلیه هزینه های ناشی از ارجاع به عهده مرجوع کننده است.
تبصره 2- در صورت استنکاف نماینده فروش از مرجوعی کالا و یا مرجوعی مستقیم کالا از سوی مصرف کننده به هر نحو، شرکت مجاز به اعمال روند برگشت از فروش کالا در دفتر کاری نماینده فروش و کسر هزینه های مربوطه با لحاظ مفاد این قانون می باشد. بر این اساس، مصرف کننده باید با ارائه فاکتور خرید و تحویل کالاهای مرجوعی به انبار یا هر یک از دفاتر شرکت نسبت به مرجوعی کالا اقدام نماید.
ماده 77. چنانچه کالای مرجوع شده فاقد شرایط لازم برای پذیرش از سوی شرکت باشد، فرآیند مرجوعی متوقف شده و هزینه های بازپس گیری کالای مرجوع شده از انبار شرکت بر عهده مرجوع کننده کالا است.
ماده 78. شرکت در نحوه بازپس گیری محصولات ملزم به رعایت مفاد بند ط ماده 9 آیین نامه اجرایی تبصره ماده 87 قانون نظام صنفی می باشد. *
(* متن آیین نامه: در صورت فسخ قرارداد بازاریاب، بازپس گرفتن محصولات فروخته شده (حداکثر طی 12 ماه منتهی به تاریخ فسخ قرارداد) که قابل فروش مجدد است و استرداد مبلغ دریافتی کالای مرجوعی منهای هزینه ارسال و باز پس فرستادن کالا و سود خرده فروشی تعلق گرفته شده به بازاریاب از قیمت برای مصرف کننده و مالیات غیرقابل استرداد.
تبصره 1- شرکت بازاریابی شبکه ای می تواند کمیسیون پرداخت شده در ازای فروش کالای مرجوعی را از کمیسیون بعدی بازاریابان سطوح بالاتر کسر نماید.)
بخش دهم: انصراف، لغو، انتقال و جا به جایی جایگاه
ماده 79. نماینده فروش می تواند در هر زمان از عضویت و فعالیت انصراف دهد و در این حالت، شرکت با تعهد به پرداخت کلیه پورسانت های متعلقه برابر مفاد این قانون، جایگاه وی را غیرفعال خواهد کرد. برای این کار می تواند با ورود به بخش «درخواست انصراف از فعالیت» در دفتر کاری مجازی خود و پر کردن فرم مربوطه به صورت بر خط، درخواست انصراف خود را ثبت نماید.
تبصره 1- اگر مدت همکاری نماینده فروش و شرکت کمتر از 60 روز کاری ‌باشد، در همان لحظه رابطه قراردادی نماینده با شرکت قطع و فرد می‌تواند با ثبت نام در شرکت دیگری به فعالیت در آن شرکت بپردازد.
تبصره 2- اگر مدت همکاری با شرکت بیش از 60 روز باشد، رابطه قراردادی نماینده فروش به مدت 15 روز کاری لغو نمی‌شود، بدین معنی که جایگاه نماینده فروش در شرکت باقی می‌ماند و در شرکت دیگری نیز نمی ‌تواند ثبت نام کند. اما بعد از این 15 روز، در صورتی که نماینده فروش کماکان قصد خروج و فسخ رابطه با شرکت را داشته باشد از شرکت خارج می‌شود و می‌ تواند در هر شرکت دیگری ثبت نام کرده و فعالیت نماید.
تبصره 3- چنانچه نماینده فروش پس از انصراف، قصد همکاری مجدد با شرکت را داشته باشد و در 15 روز کاری بعد از انصراف او باشد، می‌تواند مجدداً از طریق ورود به دفتر کاری و انتخاب گزینه لغو انصراف بدون انجام ثبت نام مجدد، به ادامه همکاری با شرکت بپردازد. اما اگر بعد از گذشت این 15 روز قصد ادامه همکاری مجدد داشته باشد، باید دوباره در شرکت ثبت نام و کد واحد خود را بازیابی نماید. بدیهی است شرکت در پذیرش یا عدم پذیرش تقاضا مختار است.
ماده 80. ثبت یک جایگاه به نام دو یا چند نفر به عنوان شریک امکان پذیر نمی باشد.
ماده 81. چنانچه نماینده فروش فعال در شرکت، با استفاده از مشخصات فرد دیگر یا هر نوع مشخصات مجعول اقدام به ثبت نام و ثبت جایگاه دیگری نماید و این امر به شرکت اثبات گردد، ضمن اخذ اخطار کتبی و اعلام موضوع به کمیته محترم نظارت، جایگاه جدید غیرفعال می گردد.
ماده 82. فروش و یا انتقال یک جایگاه یا منافع حاصل از آن به شخص دیگر چه به صورت قطعی، چه به صورت موقت بدون اخد تأییدیه کتبی از شرکت و زیرمجموعه های مستقیم ممنوع است و در صورت انجام این کار به صورت پنهانی، شرکت اقدام به لغو جایگاه مذکور خواهد نمود.
تبصره 1- انتقال جایگاه به اقوام نسبی درجه اول شامل (فرزند، پدر، مادر، خواهر، برادر) و یا همسر با لحاظ ملزومات قانونی و با سند رسمی مجاز است. متقاضیان این انتقال می بایست درخواست رسمی و کتبی خود را به شرکت ارائه نمایند و پس از موافقت شرکت، جایگاه منتقل خواهد گردید.
تبصره 2- نمایندگان فروش زیرمجموعه جایگاه منتقل شده مختار به پذیرش یا عدم پذیرش همکاری با شخص انتقال گیرنده بوده و شرکت در این خصوص هیچ مسئولیتی به عهده نخواهد داشت.
ماده 83. با توجه به تعریف یک «کد واحد بازاریابی» توسط کمیته محترم نظارت بر بازاریابی شبکه ای برای کد ملی صاحب جایگاه، امکان تغییر نام جایگاه و در نتیجه تغییر کد ملی وجود ندارد.
تبصره 1- چنانچه نماینده فروش در زمان ثبت نام سهواً «نام و نام خانوادگی/شماره حساب» خود را اشتباه وارد کرده باشد می بایست از طریق دفترکار مجازی خود تقاضای اصلاح آن را نماید. لازم به ذکر است که شماره حساب حتماً باید به نام صاحب جایگاه باشد.
ماده 84. در صورت لغو یک جایگاه، نمایندگان فروش زیرمجموعه آن جایگاه مستقیماً به نماینده فروش بالاسری جایگاه لغو شده متصل خواهند شد.